BAŞKAN ABDULLAH ALEMDAR BOLU’NUN YÜZYILI PROJELERİNİ AÇIKLADI

Mutlaka okumalısın

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.Yılında Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla Oda tarafından hazırlanan Bolu’nun Yüzyılına damga vuracak projeleri açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzyılına ulaşmanın gururunu yaşadığını ve Cumhuriyetin yüzüncü yılının Türkiye’nin ekonomik büyümesine ve kalkınmasına katkı sağlayan her bir iş insanı ve girişimci için özel bir anlam taşıdığını ifade eden Başkan Alemdar, Türkiye Yüzyılı Vizyonuyla Bolu Ticaret ve Sanayi olarak hazırlanan sanayi, ulaşım ve turizm konuları başta olmak üzere Bolu Yüzyılına damga vuracak projeleri sırasıyla açıkladı.

Başkan Alemdar’ın açıkladığı projeler şu şekilde;  

1-) Bolu merkezde bulunan 147 hektar büyüklüğündeki OSB, tam doluluk oranına ulaşmıştır. Bu noktada mevcut OSB’nin bulunduğu bölgede 210 Hektarlık alanda içerisinde Yüksekokul, anaokulu, Otel gibi her sektöre hizmet edecek olan 2. Bir Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için Bolu Valiliğimizin onayı ile çalışmalara başladık. Bu konuyla ilgili Bakanlık nezdinde gerekli girişimleri yaptık.

2-) Yine Bolu Merkezde 500, 1000 ve 2000 m2 sahip Küçük Sanayi Sitesi kurulmasını planlanıyoruz. Bunun için gerekli çalışmaları yürütüyoruz.

3-) Asrın İş Adamları Derneği Bolu Şubesi tarafından bizlerinde desteklediği mevcut Organize Sanayi Bölgesinin yaklaşık 12 katı büyüklüğünde yüzde 98’si kamu arazisi olan 9 milyon 164 bin 883,55 metre2 alana sahip Bolu Yüzyılı Organize Sanayi Alanı projesi hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Bu proje sayesinde 61 bin kişi istihdam sahibi ve Türkiye ve Bolu ekonomisine toplam yıllık katkısı 4 milyar 770 milyon dolar katkı sağlanması beklenmektedir.

4-)  İlimiz Yeniçağa İlçesinde 26 yıldır devam eden ve yüzde 60’ı kamulaştırılan OSB ile Dörtdivan ilçesine yapılması planlanan OSB projelerinin bir an önce hayata geçmesi içinde çalışmalarımız sürmektedir.

5-) İlimiz ilçelerinden şehir merkezine göçün engellenmesi, ilçelerimizin il merkeziyle birlikte gelişmesi ve kalkınması için Mudurnu ve Seben İlçelerimizde de Sera Organize, Besi Organize ve Küçük Sanayi Siteleri Bölgelerinin kurulması için çalışmalar başlattık.

– Mudurnu, Göynük İlçeleri ve Taşkesti beldesinin olduğu bölge ilimiz için çok önemli konuma sahiptir. Çünkü Kuzey Marmara Otoyolu’nun ve Hızlı Trenin bu bölgeden geçecek olması ilçelerimizin ve beldemizin tarih, jeotermal, yayla ve doğa turizmi başta olmak üzere sanayi alanlarında önemli katkılar sağlayacaktır.

Bu nokta da Mudurnu Belediyesi ile birlikte Mudurnu İlçemizde Sera Organize Sanayi, Besi Organize Sanayi ve küçük Sanayi alanlarının yapılabilmesi çalışmalara başladık. Sera Organize Sanayi için 54,15 hektar, diğer sanayi alanları için ise 70 hektar ve 15 hektarlık alanlar belirledik.

– Aynı Şekilde Seben İlçemizin Kesenözü köyü mevkiinde 82.04 hektar alanda 90santigrat derece sıcaklığa sahip jeotermal kaynaklı tarıma dayalı Sera Organizenin yapılması için girişimlere başlandı. Besi OSB ve Küçük Sanayi Siteleri için ise yer tespit çalışmaları devam etmektedir.

6-) Bolu’nun en önemli konularından birisi, şehre karayolu dışında alternatif herhangi bir ulaşım ağı söz konusu değildir. Bu konuda yapmak istediğimiz projelerden bahsedecek olursak,

– Bolu’daki ulaşım ağının zenginleşmesi, ilin ekonomisine, sektörün hızlı gelişimine ve rekabet gücünün artması adına Bolu Merkez, Yeniçağa-Mengen-Devrek-Çaycuma hattı üzerinden Filyos Limanına bağlanacak yaklaşık 100 kilometrelik bir tren hattı projesinin hayata geçirilmesi önemlidir.

– Aynı şekilde Bolu Merkez, Yeniçağa-Gerede hattı üzerinden İsmetpaşa Tren garına bağlanacak yaklaşık 100 kilometrelik bir yük tren hattı projesinin de yapılması için çalışmalar yapılmalıdır.

– İlimizin direkt olarak Karadeniz’e ulaşım noktasında Bolu- Zonguldak Alaplı ilçesine yaklaşık 60 Km mesafelik bir otoyol projesi içinde girişimlerde bulunmalıyız.

– Ülkemizin en önemli Sanayi ve Üniversite şehirlerinden birisi olan Eskişehir’e, Mudurnu İlçemiz üzerinden bir otoyol projesi planlanmalıdır.

– İlimizin Sağlık ve Spor turizmi açısından gelişmesi noktasında stol tipi, küçük uçakların iniş-kalkış yapabileceği bir havaalanı kazandırılması için çalışmalar yapılmalıdır.

– Ulaşım noktasında İlimiz merkezinde yürütmekte olduğumuz projelere bakacak olursak en önemli çalışmalarımızdan bir tanesi Mevcut Organize Sanayi Bölgesine Kavşak Projesidir.  Halihazırda D-100 karayolu üzerinde OSB girişinde bulunan kavşak trafiğin güvenli ve seri biçimde seyretmesi konusunda yetersiz kalmaktadır. Bölgedeki araç yoğunluğu, özellikle mesai bitimi veya vardiya değişimine rastlayan saatlerde OSB çıkışında ciddi araç kuyruklarına ve tıkanıklıklara sebebiyet vermektedir. TIR gibi uzun ve hacimli araçlar ise yetersiz olan kavşaktan dönme zorluğu yaşamakta, trafik bundan olumsuz etkilenmekte, D-100 karayolu üzerinde trafik kazası riski artmaktadır. Bu sebeplerden dolayı bölgeye bir köprülü kavşak yapılarak trafiğin güvenli ve seri biçimde akışının sağlanması için çalışmalarımız devam etmektedir.

– Öte yandan Ağır Tonajlı araçların şehir merkezine girmeden D-100 üzerinden Arçelik Fabrikasının olduğu bölgeye bağlanması için F Tipi Cezaevi bölgesine dönel kavşak çalışmasının yapılmasının önemli olduğunu belirtmek isterim.

– Ayrıca Arçelik fabrikasını da içinde barındıran Yukarı Soku bölgesinde yoğun sanayi faaliyeti sebebiyle oluşan ağır araç trafik yoğunluğunu azaltılması ve trafiğin düzenlenmesi açısından bu bölgeye otoyol giriş çıkış gişe istasyonu yapılması ve Bölgeye modern olanaklarla donatılmış bir de TIR PARKI yapılması içinde çalışmalarımız sürmektedir.

7-) Bolu, % 65’i ormanlarla kaplı coğrafyası Abant, Gölcük, Kartalkaya, Yedigöller ve daha bunun gibi birçok uluslararası marka değere sahip Türkiye’nin cennet köşelerinden birisidir. İlimiz deniz dışı turizm kollarından doğa ve yayla turizmi, sağlık turizmi, kültür ve inanç turizmi, toplantı ve kongre turizmi, kış turizmi, spor turizmi, gastronomi turizmi gibi birçok turizm dalında markalaşma potansiyeline sahiptir. Şehir merkezimizin de turizm kimliğini güçlendirecek çalışmalara ihtiyaç bulunuyor. Görsel tasarımlarla desteklenmiş, Bolu’nun tarihi, kültürel, sosyal tüm boyutlarını yansıtan bir şehir müzesi, yine aynı şekilde Bolu’nun yeşil doğasını yansıtacak bir botanik park, gastronomi kültürümüzü ve birikimimizi ziyaretçilerimize yansıtacak yöresel ürün tadım ve satış merkezleri hayata geçirilmelidir. Gelen yerli ve yabancı tüm ziyaretçilerin şehir merkezine gelmeleri için onlara cazip rotalar ve ziyaret noktaları oluşturmalıyız. Bu noktada ilimiz merkezine turist çekebilmemiz adına Arkeolojik önem taşıyan sit alanlarının gün yüzüne çıkarılarak, bu yerlerin önemine binaen çalışmalar yapmalıyız.

-Oda olarak ilimiz turizmi konusunda önemli üzerinde durduğumuz diğer bir proje 38,8 bin hektarlık alana sahip turizmin her koluna hizmet verebilecek şekilde planlanan Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB)’dir. Film endüstrisine ait alanlar, sportif branşlardaki federasyonların kullanacağı olanaklar, trekking güzergahları, kamping alanları, bakım-terapi merkezleri ve daha sayabileceğimiz birçok konuda planlanan KTKGB, doğrudan beşinci bölge teşviklerinden yararlanma şansına sahip olacak. Kısacası bu proje kuşkusuz İlimizin turizm yatırım cazibesini ciddi ölçüde artırıp tesisleşmeyi ve yatak kapasitemizi artıracaktır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında Odamız olarak hazırladığımız projelerin hayata geçirilmesi noktasında Bolu Valiliği başta olmak üzere tüm siyasilerimizden, bürokratlarımızdan ve STK’lardan destek istiyoruz. Bu projeler de bugüne kadar bizlere destek olan, katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimize sunduğumuz destekle, Türkiye’nin ekonomik potansiyelini en üst seviyeye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. İş dünyamızın daha rekabetçi, daha sürdürülebilir ve daha inovatif hale gelmesine yardımcı olacak projeleri hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz.

- Reklam -spot_img

Diğer haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

- Reklam -spot_img

Son Haberler

Osman Özdemir, Aladağ Orman İşletme Müdürü Olarak Görevine Başladı

Osman Özdemir, Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Aladağ Orman İşletme Müdürlüğüne işletme müdürü olarak atanarak görevine başladı. Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Bölge Müdür...

LGS 2024 Türkiye Birincisi Aras Kadir Deveci, Bolu Valisi Erkan Kılıç Tarafından Onurlandırıldı

LGS 2024 sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan ile Türkiye birincisi olan 50. Yıl Ortaokulu öğrencisi Aras Kadir Deveci, ailesiyle birlikte Bolu...

Bolu’da Sabah Saatlerinde İki Ayrı Deprem Paniğe Yol Açtı

Bolu, 26 Haziran 2024 - Bugün sabah saatlerinde Bolu’da iki ayrı deprem meydana geldi. İlk deprem saat 07:02’de, Richter ölçeğine göre 2.9 büyüklüğünde ve...

“Bolu Gündem Markasının Gerçek Sahibi: ALB Mühendislik İnşaat Turizm A.Ş.”

Bolu Gündem Markasının Gerçek Sahibi: ALB Mühendislik İnşaat Turizm A.Ş. Bolu Gündem, Bolu'nun önde gelen haber platformlarından biridir. Ancak, Bolu Gündem markasının sahibi hakkında yanlış...

Çatıda Sıkışan Ebabil Kuşu Doğaya Salındı

Gerede Demirciler mahallesinde "çatıya kuş sıkıştı" ihbarı üzerine harekete geçen Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait ekipler derhal harekete geçti. Hemen olay yerine gelen itfaiye ekipleri...